Кубрат Пулев се развълнува от писмо, изпратено му от фенка, като дори го показа, публикувайки го на официалната си страница във "Фейсбук". Кобрата благодари на Ирена Соколова за хубавите думи. Ето какво му пише тя:

“Поздравявам Кубрат Пулев за постъпката му на истински спортист! Неслучайно казвам това, защото разликата между спортист и бизнесориентиран състезател е огромна. Да откажеш мач с осигурен милионен хонорар и да искаш да се бориш за победа и престиж е най-достойно, мъжко и заслужаващо възхищението ни поведение! Това е поведение на спортист, на борец и истински патриот.
Така си представям спортистите основали олимпийските игри - устремени към отвоювана победа, състезаващи се дори със собствената си издръжливост и със заслужено място на стълбичката за медали.

И защото в последната седмица това събитие: решението на Кобрата да отложи мача с Джошуа за период от време се превърна в територия на обсъждания, дебати, място за предлагане на лични мнения, зрели и недозрели съждения и умозаключения, смятам, че си заслужава да се чуе гласът и на нас хората, които познаваме лично Кубрат Пулев, следим в детайли подготовката му, знаем какво влага в тренировките и ежедневните натоварвания. Споделяме трудностите, които преодолява и го обичаме, заради всичко това, което е. Възхищавам ти се, Кубрат, че предпочете името ти да е символ на победа, а не на изгода! Бог те е избрал да си пример на най-добрите!”