Щабовете на Кубрат Пулев и Хюи Фюри са се разбрали по основната част от преговорите за предстоящ двубой между двамата. Срещата най-вероятно ще бъде на 20 октомври в София, пише „Тема Спорт“. Вариант е и 6 октомври.

Остава двете страни да се договорят за дребни детайли, които обаче няма да се превърнат в препъни камък за организиране на галавечерта в зала „Арена Армеец“. Очаква се официалното потвърждение за срещата да бъде направено до края на тази седмица или в началото на следващата.

Битката между Кобрата и братовчеда на Тайсън Фюри ще бъде за званието официален претендент за световната титла във версия IBF (Международна боксова федерация). Победителят от мача ще може да предизвика носителя на шампионския пояс на тази организация, а за момента това е Антъни Джошуа.

Сблъсъкът ще бъде първи за Кубрат Пулев след година и половина пауза. За последно той се би срещу Кевин Джонсън в „Арена Армеец“. Както тогава, така и сега в един от подгряващите двубои ще се бие Тервел Пулев. До момента по-малкият от братята също има два спечелени мача в България. Срещата през октомври може да бъде последен за Тервел, преди той да стане претендент за европейската или междинната международна титла. До момента Тево има 11 поредни победи на професионалния ринг (10 с нокаут).