Българският боксьор Кубрат Пулев спечели категорично срещу британеца Хюи Фюри по точки (117:111, 118:110, 115:113) в "Арена Армеец" в двубой, който бе елиминационен и определи официалния претендент на Антъни Джошуа за световната му титла от Международната боксова федерация.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Това бе 26-а победа за българина на професионалния ринг от 27 мача, като единствената му загуба датира от ноември 2014 година, когато Кобрата бе нокаутиран в мач за световната титла от Владимир Кличко. 

За британеца пък това бе едва второ поражение в 23 срещи, като и предишното му такова бе по точки от бившия световен шампион Джоузеф Паркър през септември миналата година. 

Най-интересното по рундове от грандиозната битка:

1 Рунд - Първата част започна с леко преимущество на Хюи Фюри, който вкара няколко добри удара, но Кобрата се защитаваше добре и към средата на рунда пое инициативата, като в самия край завърши с доста добри вкарани удари.

2 Рунд - Втората част започна доста равностойно, а Фюри изглеждаше доста респектиран от българския боксьор, който постепенно изчакваше удобна възможност и в края на рунда нанесе чудесен ляв прав, след който разкървави британеца. Само гонгът спаси Хюи от по-сериозни последствия.

3 Рунд - Третата част започна ударно и с първия сигнал британецът се нахвърли към Кобрата, но българинът се бранеше добре и парира поредица от удари. Последваха силни минути за Кубрат, който в края на рунда притисна своя опонент и отново отвори аркадата на лицето му, но въпреки това Фюри вкара няколко доста добри удара, с които може би взе рунда. 

4 Рунд - Четвъртата част започна прекрасно за българския боксьор, който вкара ъперкът, след който Фюри изглеждаше разклатен и търсеше клинча. Кобрата продължи да натиска до края на четвъртия рунд, но британецът все пак оцеля.

5 Рунд - Кобрата започна предпазливо петата част и изчакваше удобен момент да нанесе по-сериозен удар, но неговият съперник предимно се бранеше и отново търсеше клинча. Минутка преди края българинът вкара в ъгъла британеца и му нанесе серия от удари, които обаче Фюри издържа.

6 Рунд - Фюри отново се хвърли в началото на шестата част, но отново това бе безплодно. Нашият боксьор изчака и в средата на рунда повтори упражнението от предишните няколко рунда и в последната минутка бе по-активен, вкарвайки няколко добри удара. 

7 Рунд - Кубрат Пулев продължи с познатата тактика и през втората част на седмия рунд вкара прекрасни крошета в главата на Фюри, но британецът отново издържа. От по-близкия план се видя, че неговото ляво око обаче лека-полека се затваря.

8 Рунд - Хюи Фюри започна изненадващо добре частта и вкара много силно дясно кроше в главата на Кубрат Пулев, а българинът бе доста поразклатен, но успя да се задържи на крака. Чак в края на рунда Кобрата се посъвзе, но частта определено бе за Фюри. 

9 Рунд - И деветата част започна по-добре за британеца, но в самия край на рунда Кобрата тотално контролираше събитията на ринга и вкара серия от удари, които отново обаче бяха издържани от разклатения Фюри, който отказа да падне в нокдаун. 

10 Рунд - Кобрата продължи да натиска своя съперник, вкарвайки добри удари, а аркадата върху лицето на Фюри ставаше все по-голяма, но до по-сериозна ситуация не се стигна и рунда отиде при българския боксьор.

11 Рунд - Българският боксьор продължава да диктува събитията на ринга, като неговата победа е въпрос на само още рунд. 

12 Рунд - Фюри започна да мята своите ръце на посоки, надявайки се на изненадващ нокаут, но Кобрата се бранеше добре и дори търсеше нокаута, въпреки че водеше убедително в мача. Е, до такъв не се стигна, но Пулев няма за какво да съжалява, тъй като след броени минути неговата ръка трябва да бъде вдигната и той да бъде обявен за победител.