Родната звезда в бокса Кубрат Пулев коментира пред "NOVA" последните събития около себе си, както и евентуален сблъсък за световната титла в категория IBF, за която той е основен претендент.

"Планирахме октомври месец да играя с Джошуа и вече се уточняваха детайлите", каза Пулев.

"Това е несъстоятелно и който го говори наистина не е запознат бокса като цяло. Няма как подобен тип мач да бъде нагласен, защото това е мач за световна титла, който се играе за много милиони. Няма да кой да изхаби още повече милиони. Изобщо не са стойностни подобен тип изказвания. Това са пълни глупости, пълни глупости. Да ми вярват хората на мен. Изобщо да не ги мислят, просто той си загуби, подцени противника. Момчето беше надъхано, вярваше в победата и я постигна", коментира спекулациите, гласящи уреден мач между Джошуа и Руис.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако очакваният реванш между двамата се състои, Пулев ще трябва да почака за сблъсък с някой от тях. При подобен сценарий обаче е възможно IBF да оваканти своята световна титла и Кобрата да се изправи срещу друг съперник. Вероятно двубоят ще бъде след септември в Лас Вегас, но със сигурност опонент няма да е Фюри.

"Той Тайсън Фюри не е толкова напред в ранглистата на IBF, друг е човекът, който евентуално може да се изправя срещу него. Агит Кабайел се казва. От Германия, от турски произход. Ще видим, ще видим как ще се наредят нещата."

Кубрат Пулев е уверен, че на следващото заседание на Атлетическата комисия на 22 юли, лицензът му за Калифорния ще бъде възстановен, с което ще се сложи край на сагата "Джени Суши".

"Санкцията, която наложиха срещу мен смятам, че е беше прекалено голяма за нещо подобно, но така са го решили. Няма проблем", добави още родният спортист.