Най-известният български боксьор Кубрат Пулев говори навръх националния празник Трети март и пожела хората да обичат повече родината. Кобрата даде интервю пред бТВ преди заминаването си за САЩ, където тази сутрин изгледа осмата поредна победа на професионалния ринг на брат си Тервел.

Пулев за пореден път се показа като патриот и призна, че се гордее с името си, макар като малък да е търпял подигравки.

"Патриотичният дух не е просто един урок, а едно цялостно възпитание, цялостна линия. Той се пренася, той се предава. 

В известна степен името определя живота на човека. Така го чувствам със сърцето и душата си. Това ми е любовта към България, към българския народ. Може би е от името, може би е не само от това, което са ме учили... може би е в поколенията. Баща ми е от с. Баня, Пловдивско и моите прадеди са едни от най-големите революционери.

Когато бяхме малки се срамувахме от имената ни, никой не се казваше така и всички деца ни се подиграваха и ни се смееха. На по-късен етап, вече чак на 18 години, започнах да оценявам като някой каже Кубрат. До такава степен не вярваме в себе си и не ценим историята си.

Грешно е да казваш - Какво ми е дала България? Патриотизмът е любов към родината, нищо друго. България връщане назад няма, ще става все по-хубаво.

Гордея се с великите българи преди нас. И сега има много спортисти, професори и други българи, от които човек може да се учи. Националният химн е моята мотивация, моята награда. Мед ми капе на сърцето, когато го чуя.

Пожелавам на всички българи не само на Трети март да са патриоти и да обръщат повече внимание на децата си", коментира Кобрата.