Българският професионален боксьор Кубрат Пулев може да се окичи със световната титла на IBF (Международна боксова федерация), без да се бие. Според "Мирър" актуалният шампион Антъни Джошуа ще оваканти пояса, ако победи Владимир Кличко в битката им на "Уембли" на 29 април.

Британецът и украинецът ще се бият за титлите на WBA и IBF. Ако победи, Джошуа ще трябва да защитатва и двете в кратък период от време. За втората претендент е Кубрат Пулев, а за първата кубинецът Луис Ортис. Подобна бе ситуацията с Тайсън Фюри. Той трябваше да се откаже от титлата на IBF след победата си над Кличко, защото не успя да организира защитата й.

Джошуа вероятно ще откаже защитата на титлата от IBF и тя ще попадне с Пулев, без да се налага българинът да се бие. Другият вариант е тя да бъде овакантена и за нея Кобрата да се бие срещу друг съперник.

"Ако той спечели срещу Кличко, ще се изправим пред сериозен проблем със задължителните защити. Първата трябва да е срещу Пулев, а втората - вероятно до края на годината - срещу Ортис. Твърде е вероятно да овакантим единия пояс, освен ако не се стигне до някакво споразумение. Много ни се иска да имаме всички титли, но преди време Тайсън Фюри се убеди, че това е невъзможно", обяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

Феновете могат да разчитат, че на winbet.bg ще намерят най-високите коефициенти, а също и огромно разнообразие от игри, пазари и събития.