Кубрат Пулев отново е в Топ 5 на света. 36-годишният софиянец се завърна в елитната компания в престижната класация на боксовата библия "Boxrec". 

Българинът, който е интерконтинентален шампион на WBA, се изкачи с две места в ранглистата. При това без да играе. Кобрата беше облагодетелстван от загубата на Луис Ортис с нокаут в десетия рунд от носителя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър и вече е пред Кинг Конг. 

Кубинецьт падна до петото място, докато шести вече е Джоузеф Паркър. Новозеландецът ще защитава титлата си на WBO срещу шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа на 31 март в Кардиф. Кобрата има актив от 206 точки, на 117 зад третия Александър Поветкин.

Вчера Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха от САЩ, където бяха на лагер, а Тево изигра и първата си среща отвъд океана. Той нокаутира в първия рунд Скот Фътрел. 

Както вече стана ясно, Кубрат обяви, че ще изиграе следващата си среща именно във Ветровития град, като тя трябва да се проведе на 4 май. Българинът ще подгрява боя между Мануел Чар и Фрес Окендо. Интересно е да се отбележи, че победителят от тази среща трябва да мери сили именно с Кубрат за званието официален претендент на WBA. 

"По време на галата в Чикаго ще има мач за световна титла - Чар срещу Окендо, така че ще бъде една огромна гала в една огромна зала", каза Кубрат Пулев.