Грандиoзното бойно шоу "Spartacus Fighting Championship 6" се проведе в събота в столичната зала „Арена Армеец“. Дългоочакваното събитие предложи на зрителите зрелищни боеве в стил ММА и К1 и накара неведнъж публиката да скандира „Българи – юнаци!“.

Над 6000 зрители в залата видяха на живо 12 професионални битки между едни от най-добрите бойци от България и Европа, като гала вечерта продължи цели 6 часа. В основната битка за вечерта Антон Петров се наложи над англичанина Лиъм Макгрендълс и по този начин спечели титлата на SFC в полусредна категория (до 67кг.) в стил муай-тай. 

Във втората битка от основната бойна карта Дани Илиев от Боен клуб Левски се изправи срещу опитния представител на холандската школа Mike’s Jym - Джузепе Де Доменико, в битка за титлата на SFC в средна категория (до 84 кг.) в стил K1. 

В третата битка за титла Сергей Александров не успя да отмъкне трофея от ръцете на холандеца Чико Куаси от Mike’s Jym, който е шампион на SFC в категория до 75 килограма в стил К1. Куаси спечели след технически нокаут във втория рунд.

Преди професионалните срещи турнирът организиран от Combat Promotion представи и битки между представители от 6 топ клуба по ММА в страната. Победителят си осигури парична награда както за себе си, така и за своя клуб. 

Ето и как се развиха всички двубоя в галата:
При 70-килограмовите Константинос Делис от Гърция победи Симеон Илиев от България в първия рунд.
При 90-килограмовите Атанас Запрянов отказа за 29 секунди Борислав Трайков.
При 93-килограмовите Калоян Колев победи Георги Георгиев в първия рунд.
При 70-килограмовите сърбинът Марко Гучо победи Нури Хабилов за около две минути.
При 84-килограмовите сърбинът Войслав Яничевич спечели срещу Антонио Грозев с технически нокаут в първия рунд.
При 70-килограмовите Владислав Генов отказа Ники Милър от Англия за 2:19 минути. Това бе първа победа за българин срещу чуждестранен противник за вечерта.
В първия женски двубой Никол Щол спечели с тежък технически нокаут във втория рунд срещу гъркинята Кристина Стелиу.
Живко Стоименов прати в тежък нокаут след удар с крак португалеца Фалко Лопеш. Съперникът на българина получи медицинска помощ в клетката и бе откаран към болница за прегледи.
Даниел Златков спечели срещу Атанас Михайлов с технически нокаут след втория рунд
17-годишният Йоан Кочев победи Мирослав Аладжов в началото на втория рунд след събмишън.
До 75-килограма по правилата на K1 Чико Кваси от Холандия победи с технически нокаут във втория рунд Сергей Алекандров и запази пояса си.
Даниел Илиев победи Джузепе да Доменико от Италия след три пълни рунда и съдийско решение в категория до 84 килограма по правилата на K1.
Антон Петров победи със съдийско решение след три рунда Лиъм Макаълс от Великобритания при 67-килограмовите в голямата битка на вечерта по правилата на муай тай.