Шампионът на Великобритания Хюи Фюри ще разгледа повечето забележителности в Пловдив преди дългоочаквания двубой с Кубрат Пулев в София. Тази неделя Фюри идва под тепетата, за да обиколи най-интересните обекти за туристи, съобщиха организаторите на тура.

Туристическата визита на британския боксьор е само седмица преди сблъсъка му с Кубрат Пулев в зала „Арена Армеец”. Двубоят е за правото да се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла на Международна боксова федерация (IBF).

На 21 октомври т.г. в 12 часа Хюи Фюри и екипът му ще очакват почитателите си на площад „Римски стадион” до Джумая джамия в центъра на Пловдив. Оттам гостите ще тръгнат на въпросната туристическа обиколка, като първо естествено ще разгледат Римския стадион на Филипопол. След това спортистът и феновете му ще влязат в Джумая джамия, а оттам ще се качат до Античния театър.

Туристическата обиколка на Фюри и екипът му ще продължи 2 часа, след което всички ще се отправят към боксов клуб до Спортното училище „Васил Левски” в града. Там британецът ще проведе открита тренировка само седмица преди важния двубой с Кубрат Пулев.