Световната шампионка Станимира Петрова беше скандално ощетена вчера, когато в 1/8-финал в категория до 57 килограма на първенството на планетата в Ню Делхи (Индия) загуби от 21-годишната представителка на домакините Соня с 2:3 съдийски гласа (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:29). Българката превъзхождаше съперничката си, но въпреки това не й беше позволено да продължи в следващата фаза. Решението на съдиите предизвика иронична усмивка по лицето на Петрова, която смяташе, че е направила достатъчно, за да спечели.

"Какво да кажа? Много ме боли", коментира пред БЛИЦ от Индия афектираната Станимира, която е световна шампионка от Джеджу 2014 и двукратна европейска шампионка. 

"Нямам идея защо ме ощетиха по този грозен начин, все още ми е тежко, но ще мине. Всичко идва, за да си отиде. Вече е минало, каквото си е било вчера, това си е... Не може да се върне и не може да се промени. А и не искам да се връщам назад, гледам само напред. Ще се завърна още по-силна!", амбицирана е боксовата ни националка.

Winbet - победата е емоция! (18+) 

От вчера насам Петрова е силно окуражавана от фенове, които също са възмутени от съдийската гавра. След като публикува статията от БЛИЦ за случилото се на 1/8-финала в Индия, заваляха коментарите. Публикуваме част от тях: 
 
"Ощетиха Станимира напълно несправедлив. Малко им е реакцията на Петър Лесов, нагодиха си финала и това е"

"Не могат да го преживеят, че такава малка държава ги мачка! България има Велики спортисти, за мен ти си номер едно"

"Индйска долна мафия. В срещата преди Станимира ощетиха явно рускинята, за да осигурят лесна среща на индийката със слабата колумбийка. Сценарий та дрънка! Мафия! Подиграват се със труда и амбициите на децата ни. ГАДОВЕ!"

"Така е, защото България няма реноме в световния спорт. Ако беше САЩ или Германия, дали щеше да е така? Индия и бокс е все едно магаре и компютър. Нa Олимпиадата в Токио Станимира ще стане първа! Много добре е направил Лесов, че сега се е застъпил за състезателката си. Колкото повече шум, толкова по-добре!"

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ