Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, коментира, че очакваният с огромен интерес мач на британеца с Александър Поветкин в събота няма да е обикновена лична битка. По думите му противникът на британеца има държавната подкрепа на Русия и по-специално на Владимир Путин.

Притесненията на промоутъра идват от напрежението, което е в политическата обстановка между Обединеното кралство и Русия след отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Поветкин има не само своя отбор, но също и страната си, смея да кажа, че правителството стои зад него. Всички те са въвлечени. Това е като мисия за тях - да победят Великобритания и руснак да стане световен шампион в тежката категория. Поветкин и екипът му знаят колко важно е това за тях и за цялата нация. Това не е само лична битка, нещо много по-голямо е", обясни Еди Хърн. 

Мениджърът на Поветкин - Вадим Корнилов, от своя страна заяви: "Президентът (б.р. - Путин) определено е голям спортен фен. Той също е фен на Александър и помага с много неща."

Хърн обаче вярва, че Джошуа няма да се повлияе от английско-руската враждебност. "Антъни не обръща внимание на нещата, които се случват около него. Той просто е концентриран в тренировките си с Роб Маккракън. Това ще бъде наистина страхотна битка, макар хората във Великобритания да не осъзнават нейната значимост. Обичайната аудитория не познава добре Поветкин. Той не говори английски и нямаше как да влезе в “закачка” с Антъни по време на пресконференцията", добави Хърн.

Джошуа и Поветкин ще се изправят един срещу днес идната събота от 22 часа в галавечерта на "Уембли". 

* Getty Images/Guliver