Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че ако зависи от него и може да избира, ще се бие първо със сънародника си Тайсън Фюри, а не с Владимир Кличко или Кубрат Пулев.

"Тук в Обединеното кралство Тайсън Фюри би бил супер за съперник. Би било великолепно, интересно и смислено. Винаги слушам какво искат хората и съм готов да се бия с него. Той е начело на моята листа, ако трябваше аз да избирам. Тайсън вдигна много шум и ме предизвика”, сподели Антъни Джошуа пред Sky UK.

“След като Тайсън победи Кличко, изчаках търпеливо, тъй като аз бях наред. Тогава обаче Тайсън имаше своите проблеми и аз извървях моят път. Сега съм в позиция да мога да кажа: „Тайсън, ако си готов, ще се бием”. Това е мачът, който хората искат да видят. Оставете ни да го направим”, призова британецът.

"Надявам е, че ще има реванш с Кликчко. Ние отговорихме на очакванията, така че още един мач ще бъде нещо страхотно. Иска ми се само да нямам преживяване като в шестия рунд", каза Джошуа, който беше пратен в нокдаун от Кличко в средата на мача на „Уембли”. Украинецът още не е обявил, дали ще поиска реванш.

"Не се притеснявам, защото ако Кличко не се съгласи имам предизвикателство, отправено от Пулев. Той е талантлив, достатъчно опитен е, за да стигне дотук. Би се за световната титла и загуби от Кличко, но това беше в периода на доминация от Владимир. Пулев е велик боксьор и би се получил интересен мач", каза още световният шампион.