Двете звезди на световния бокс Флойд Мейуедър и Мани Пакиао най-после се изправиха един срещу друг. След 5 години закани и какви ли не препирни състезателите дадоха днес съвместна пресконференция преди боя на 2 май в Лас Вегас, определян от мнозина като Мача на века. Пакиао се появи в тъмен костюм и излезе на сцената под звуците на "Thunderstruck" на AC/DC. Той бе последван от Мейуедър, който носеше костюм в светли тонове под съпровода на вечния хит на Queen - "We Will Rock You."

"Това е мач, който светът няма как да пропусне. Работя здраво във фитнеса на предела на силите си, защото никога досега не съм искал толкова силно да спечеля конкретен мач колкото този", каза Мейуедър. Боят между двамата се очаква да бъде най-доходоносният в историята. "Това чакате от 5 години. Ще дадем най-доброто от себе си, за да задоволим очакванията на публиката", каза Пакиао.

Флойд Мейуедър е носител на шампионските пояси на две федерации - Световната боксова асоциация и Световния боксов съвет, в пет категории. На професионалния ринг Мейуедър има 47 срещи и 47 победи, от които 28 с нокаут. Мани Пакиао е световен шампион на Световната боксова организация в категория полусредна. Пакиао има на професионалния ринг 57 победи, от които 38 с нокаут, 5 загуби и 2 равни срещи.