MAX Sport 2 ще излъчи на живо в неделя дебюта на Благой Иванов - Багата в UFC срещу Жуниор Дос Сантос. Двубоят е централното събитие на галавечерта в Бойси, Айдахо, която започва в 5:00 часа сутринта българско време. Мачът ще може да се гледа директно и като pay-per-view на live.A1.bg.

В своята професионална ММА кариера досега Багата има баланс от 16 победи и една-единствена загуба. Българинът влиза в най-престижната ММА организация със самочувствието на шампион в World Series of Fighting, където още с първия си бой срещу Смеалиньо Рама взе пояса в тежка категория. След четири успешни защити на титлата, последната от които срещу Кайо Аленсар, Благой Иванов се присъедини към UFC. 

Дебютният съперник на Иванов също е сериозно име в свободните боеве – Жуниор Дос Сантос е бивш шампион в тежка категория на UFC. Бразилецът има 18 победи и 5 поражения в своята професионална кариера, но като изключим първото, което датира отпреди повече от 10 години, всички други са от топ имената в тежката категория на UFC – два пъти от Кейн Веласкес и по веднъж от Алистър Оувърийм и Стипе Миочич. Срещу Багата Дос Сантос ще запише своя първи двубой от май 2017 г. насам, заради положителна допинг проба.