Българското таекуондо записа нова страница в своята история, след като вече имаме сигурен медал от световно първенство. Владимир Далаклиев в категория до 68 кг. нокаутира сочения за сигурен финалист представител на Китай – Джин Ю Уанг. Това той направи в среща на четвъртфиналите, където след блестяща игра нанесе невероятно тежък удар със скок с крак на противника си и го нокаутира. Срещата бе прекратена, а съперникът му от Китай изнесен с носилка. 
 
Далаклиев записа 4 победи по пътя към медалите, след като последователно отстрани норвежец, грък и мексиканец. По регламент утре ще се изиграят полуфинали и финали в неговата категория. Към този момент, той си гарантира миниум бронзов медал и почти сигурно участие на Олимпийските игри в Токио 2020, тъй като Влади ще заеме високо място в ранглистата  и ще спести квалификациите. 

Успехът на Далаклиев е своеобразен подарък за Председателя на БФТ – Слави Бинев, който преди само ден бе избран за първи Вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз и личният му треньор Пламен Трънски, който днес има рожден ден. 

Така България до момента бележи пореден прецедент на Световното по таекуондо в Муджу – Корея, след като за първи път в лицето на Бинев страната ни има толкова висок пост в спортната йерархия, за първи път страната ни взима финали на Гран При през 2019 г., и за първи път българин ще се качи на почетната стълбичка на медалистите. 

Утре надеждите ни за успех, освен Владимир Далаклиев са свързани и с Калоян Бинев, който ще стартира в категория до 58 кг. срещу представител на Филипините. 

През следващите дни участие в съответните категории предстои да вземат - Митко Джоржев 63 кг, който ще се изправи срещу състезател от Непал и Йордан Колев в категория 80 кг., който ще се състезава с грък в първа елеменационна среща .