Кубрат Пулев с лекота спечели очакваната с голям интерес битка срещу Самюел Питър. Кобрата ликува в първия си мач от професионалния бокс на българска земя, отказвайки Нигерийския кошмар и хвърляйки в екстаз хилядите зрители в "Арена Армеец". Залата започна да кънти още при появата на Пулев, който излезе с ямурлук и под звуците на гайди. През цялото време публиката мощно го окуражаваше, скандирайки името му. В досегашните си мачове Кобрата излизаше на парчето на AC/DC "Thunderstruck", но пред родна публика реши да заложи на патриотизма.

Питър издържа само три рунда и се предаде преди българина да го нокаутира. Нигериецът отнесе множество удари и след 9 минути от щаба му взеха решение да прекратят двубоя.

Благодарение на успеха Пулев спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Освен това българинът получава втори шанс в кариерата си да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF, след като при първия опит загуби от Владимир Кличко. Най-вероятният му противник се очаква да бъде Антъни Джошуа.

Още в началото на мача с Питър пролича, че Кобрата е по-класният боксьор. Пулев започна с ляв прав, а нигериецът пробва да скъси дистанцията. Питър понесе нов прав ляв, но опитите му да се приближи до българина продължаваха без особен успех. Поредният ляв прав намери главата на Питър малко преди края на първия рунд. Кобрата очевидно не избързваше, като успя да пласира още няколко добри удара в главата и тялото на госта си.

Във втория рунд Пулев нанесе няколко тежки прави удара в челюстта на съперника и буквално го смаза. Питър дори пусна и кръв. Българинът продължи да доминира и в третия рунд, когато Нигерийския кошмар не знаеше как да противодейства на класния си домакин и логично се стигна до отказа му да продължи участие в мача. Четвъртият рунд така и не започна, след като реферът отсъди технически нокаут. Питър се оплака, че има проблем с десния лакът. Така Пулев постигна 24-ата си победа на професионалния ринг.

Напълно заслужено Кубрат ликува, а сред първите, които го поздравиха, беше половинката му Андреа. Фолкпевицата веднага скочи на ринга при любимия си и го разцелува.

Снимки: LAP.BG