Десетки приятели, познати и фенове на спорта посрещнаха първия медалист за България от световно първенство по таекуондо. Владимир Далаклиев е родом от Ботевград и именно в центъра на града се събраха почитателите му, за да го изненадат с приятно посрещане. Далаклиев се прибра от световното първенство в корейския град Муджу, където спечели бронзов медал.

Местната духова музика приветства любимеца, който се завърна от Корея заедно с дългогодишния си треньор Пламен Трънски. Пред общината медалистът бе посрещнат от тържествен марш, а по-късно имаше и красива заря в негова чест. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов също бе на събитието.

"Владимир Далаклиев е истински пример на подражание за младите в нашия град. Защото точно в Ботевград той направи първите си стъпки към голямото майсторство, оттук тръгнаха и многобройните му успехи. И именно в родния му град той получи подкрепата на своето семейство, на треньорите и колегите си в трудните моменти, които неизбежно съпътстват развитието на един спортист. Според мен спечеленият първи медал от световно първенство е само един моментен връх в неговата кариера", каза Гавалюгов, цитиран от Botevgrad.com.

"Най-после успяхме!", отдъхна си треньорът му Пламен Трънски. Той си припомни първите медали на Далаклиев в детска възраст, първия медал за България от европейско първенство за кадети в Палермо, когато той бе едва 15-годишен и се състезаваше в категория до 37 кг, както и европейската титла за младежи в Атина. Двамата минаха и през тежки моменти – контузии и продължително възстановяване след операция.

Снимките са на Botevgrad.com