Руският боксьор Максим Дадашев беше настанен спешно в болница в Оксън Хил (щат Мериленд) веднага след мача му с пуерториканеца Субриел Матиас. Срещата беше прекратена след 11-ия рунд по настояване на секунданта на руснака Бади Магирт.

След това Дадашев е загубил съзнание в съблекалнята и откаран в болница. Лекарите установили наличието на сериозен оток на мозъка. Затова се наложила спешна операция отваряне на черепа на боксьора.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Не успях по-рано да го уговоря да прекратим мача. Видях го как получава все повече удара и си задавах въпроса дали си струва да продължим? Още един удар в главата и той можеше да умре. Не исках да се случи такова нещо. Предпочетох да ми се сърди няколко дни, но да не се случи най-лошото“, призна Бади Магирт.

Това е първата загуба в кариерата на 28-годишния руснак. До момента той имаше 13 победи на професионалния ринг, като 11 от тях са постигнати с нокаут. За Субриел Матиас това беше 14-а победа.

„Надявам се, че с Максим всичко ще бъде наред. Той е великолепен боец и воин“, коментира пуерториканският боксьор пред boxingscene.com.