Второ бронзово отличие само за седмица спечели таекуондистът Алексадър Джорджев, който през тази година дебютира при юношите в категория до 59 кг. Ванеса Маркова в кат. до 49 кг завоюва бронз след 5 битки, четири от които победоносни.

Това се случи отново в Истанбул, където националите ни продължават да се борят на турнира с ранг G1 – Turkish open. Той се провежда непосредствено след края на европейското клубно първенство, на което националите ни направиха нечуван фурор и само за три дни спечелиха 13 медала.

Александър Джорджев извоюва бронза сред 61 участника в категорията си. Той постигна 4 победи, две от които с представители на домакините от Турция. В битка за среброто Сашо срещна един от най-силните опоненти от Иран, който в последните секунди надделя над нашето момче с 26:20.

Ванеса Маркова се представи повече от отлично и след пет битки спечели бронзовото отличие. Срещите й преминаха с победи над представителка на Казахстан, а след това с 20:0 елиминира туркиня. В трета среща Ванеса победи представителката на Азербайджан със „златна точка”, а в мача за медал преодоля и германка с 13:11. За среброто Ванеса отново срещна домакиня от Турция, която обаче надделя.

Даниел Ладжев, също дебютант при юноши, показа боен дух, но отпадна на четвъртфинал, както и Любомир Богданов. Играта им бе на ниво, но малко не им достигна до медалите. Днес в битки излизат Митко Джорджев, Луиза Захариева, Мари Илиева, Илина Иванова и Емилия Тасева.