Поредното доказателство за възхода на българското таекуондо бе завършилия този уикенд силен международен турнир от веригата G1 Grecee Open 2017. В него участие взеха над 20 държави, като имаше представители дори от Япония, Австралия и Палестина. Силата на този турнир  е еквивалент на  турнир от големия шлем при тениса. Българските таекуондисти спечелиха общо 8 медала.

Ванеса Маркова от ТК"Херея" при девойки до 49 кг.направи истински фурор, побеждавайки в пет последователни битки, като финалната бе срещу многократната шампионка на Гърция , и носителка на редица медали от международни турнири Мария Цанте. Маркова не остави никакви надежди и грабна златния медал. Също злато спечелиха още  Християн Георгиев от ТК"Ахил" и Мари Илиева от ТК"таекуондо фитнес".

Сребърен медал взе  Виктор Александров  от ТК"Ахил". Бронз за България спечелиха балканската шампионка Никол Чорбанова и Георги Тасков от ТК "Таекуондо фитнес", Митко Джорджев от ТК "Гладиатор" и  Денис Димитров - Рицаря.

След тези успехи, в края на седмицата на 25-ти ноември предстои едно истинско шоу в София. Невероятните таекуондисти от демонстративния отбор на "Кукион" ще бъдат специални гости на турнира за Купата на корейския посланик. Той ще се проведе на 25-ти ноември в столичната зала София. Демонстрация със спиращи дъха изпълнения и невероятни атрактивни удари ще могат да видят всички любители на таекуондото, които присъстват на турнира в зала София този уикенд. БФТ е приготвила много изненади за всички любители на този спорт, а най-добрите състезатели от турнира ще имат възможността да си направят снимки със звездите от демонстративния отбор на "Кукион".