Дванадесeт български състезатели ще участват нa Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години, което започва на 24 март в румънския град Търгу Юй. Треньорите при мъжете Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев ще разчитат на седем боксьори, сред които са двамата братя Асенови – Даниел и Боян, както и дебютиралите преди няколко дни в WSB сериите Кирил Русинов и Благой Найденов. 

Даниел Асенов ще защитава титлата си до 22 г., спечелена миналата година в Браила (Румъния), след като се възстанови от контузията в ръката, заради която не участва на “Странджа“. Ако стигне до златото, той ще прибави пета европейска титла в кариерата си. През 2013 г. Тайсъна за пръв път стана шампион на Стария континент, но при юношите в кат. до 49 кг в Анапа (Русия). През 2015 г. той за пръв път триумфира при мъжете в кат. до 52 кг от първенството в Самоков. През 2017 г. освен титлата от Браила, Асенов спечели и тази при мъжете от шампионата в Харков (Украйна) през юни.

Първа титла при жените пък ще търси трикратната ни европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова. След като направи опит да качи категорията и боксира при 51-килограмовите на турнира “Странджа“, сега тя се завръща в обичайната си теглова група – до 48 кг.

На Европейското в Румъния ще участва и гаджето на Даниел Асенов - Розалия Пайчева.
 
Всички наши участници са в Румъния още от 15 март, където участват в международен лагер и провеждат спаринги с чужди отбори. 

Съставите на двата отбора:

Мъже
52 кг – Даниел Асенов
56 кг – Боян Асенов
60 кг – Кирил Русинов
69 кг – Роберт Чамасанян
81 кг – Благой Найденов
91 кг – Иван Мечков
+91 кг – Александър Георгиев

Треньори: Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев

Жени
48 кг - Еми-Мари Тодорова
54 кг – Розалия Пайчева
57 кг – Пламена Иванова
60 кг – Аслъхан Мехмедова
64 кг – Мелис Йонузова

Треньори: Фикрет Ереджебов и Веселин Тодоров