Българският боец Благой Иванов направи първи коментар за победата си над австралиеца Тай Туиваса на галавечерта UFC 238 в Чикаго. Рано тази сутрин Багата се наложи над съперника си с единодушно съдийско решение. Иванов призна, че е бил близо до успеха още в края на втория рунд, но изтичането на времето е спасило Туиваса.

“Беше корав съперник. Двамата сме професионалисти и добре подготвени. Важното е, че победих. Мисля, че спечелих и трите рунда. При третия рунд вече ми се беше натрупало доста и всеки един удар доста го усещах“, коментира Багата пред „Събуди се“ по „Нова телевизия“

"Още във втората част мачът можеше да свърши, защото много хубаво го бях хванал. Горе-долу знаех, че е сме в края на рунда. Времето изтече и това му помогна. Нанесе ми доста плътни удари с лакти, но аз бях подготвен и знаех, че ги използва. В началото му позволих да ме удря, за да усетя как му е борбата. Той беше тренирал главно да се пази", допълни българският боец.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Сега искам да си взема малко почивка, защото не можах много да си почина след предишната среща. За следващия мач мисля, че ще съм готов в края на годината. Може да се срещна с един поляк Мартин. Не знам дали е в топ 10. С Дерек Луис също мога да се бия, говорил съм аз това с мениджъра ми. Той е в топ 5, това е целта ми", призна Иванов.

"Искам да благодаря на всички българи, които ме подкрепиха, на всички зрители и на семейството ми. Това го правя за тях и за България", добави спортистът.