Носителят на три от петте шампионски боксови пояса в тежка категория Антъни Джошуа иска да обедини титлите и да стане категоричен номер 1.

Това обяви агентът на британеца, който държи титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). Британецът ще ги защитава на 28 октомври в Кардиф срещу Карлос Такам.

Дионтей Уайлдър е притежател на най-ценния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC). Toй ще защитава титлата си срещу Бърмейн Стивърн на 4 ноември в Ню Йорк.

Последната световна титла е в новозеландеца Джоузеф Паркър. В края на септември той успешно я защити, побеждавайки братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи.

"Мачът с Паркър е възможен през февруари или март. Знаете обаче, че може би ще трябва да направим задължителна защита срещу претендента на WBA, така че все още не знам. При всички положения целта е да направим три мача на Антъни през 2018 г. Иска ми се два от тях да са за обединяване на титли. Невинаги нещата се получават така, но голямата цел е Антъни да стане абсолютен шампиона на света", каза Хърн в интервю за BoxingScene.com.