Ботев Пловдив приключи 2017 година по най-добрия начин. Като полуфиналист за Купата на България и с хубава победа с 3:0 срещу Етър за първенство. Николай Киров оправда гласуваното му доверие. Нещо повече, той отдавна доказа, че може да ръководи отбора и да бъде капитан на кораба. А не само помощен персонал. Спечелените купа и суперкупа тази година го доказаха.

А в момента Ботев не върви, а лети. Тимът записа уникална серия от 15 поредни мача! без загуба за първенство и в турнира за Купата на България. 12 двубоя са в шампионата, а останалите три за Купата. Последната загуба на „канарчетата“ е на 18 септември с 1:2 от Лудогорец. От тогава минаха почти три месеца, в които тимът на Ники Киров не познава вкуса на поражението. Ботев започна колебливо сезона, но тогава играеше в Лига Европа и това като че ли футболистите бяха с мисъл повече за евротурнирите, а не за вътрешните битки. След отпадането от Маритимо обаче „жълто-черните“ тръгнаха по пътя на непобедимите. И го завършиха по прекрасен начин – за три месеца навъртяха 15 поредни срещи без поражение. В тях дори взеха равен насред „Българска армия“ (1:1 срещу ЦСКА).

Когато споменаваме ЦСКА, трябва да отбележим, че серията му е по-дълга от тази на Ботев – „червените“ нямат поражение в първенството и турнира за Купата в общо 20 поредни двубоя! За пловдивчани обаче постижението не е никак за подценяване, напротив – то е едно от най-сериозните поне за най-новата история на клуба.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Серията на Ботев Пловдив от 15 мача без загуба:

Купа на България, Локо ГО – Ботев Пловдив 1:3
Първа лига, Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив 3:0
Първа лига, Витоша Бистрица – Ботев Пловдив 2:4
Първа лига, Ботев Пловдив – Септември София 5:0
Първа лига, Ботев Пловдив – Верея 1:0
Първа лига, Дунав Русе – Ботев Пловдив 0:0
Купа на България, Царско село – Ботев Пловдив 3:4 след продължение
Първа лига, Пирин – Ботев Пловдив 1:2
Първа лига, Ботев Пловдив – Славия 1:1
Първа лига, ЦСКА – Ботев Пловдив 1:1
Първа лига, Септември София – Ботев Пловдив 1:1
Първа лига, Ботев Пловдив – Берое 1:1
Първа лига, Черно море – Ботев Пловдив 0:0
Първа лига, Ботев Пловдив – Етър 3:0
Купа на България, Ботев Пловдив – Литекс 5:0

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018