Ботев (Пловдив) гостува на Бейтар (Йерусалим) в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят започва в 21:00 часа българско време. Срещата ще се играе на стадион „Ха Мошава“ в Петах Тиква, тъй като клубният стадион на домакините „Теди“ е ангажиран с провежданата в момента Макабиада (международен форума на еврейски спортисти от цял свят).

Треньорът на Бейтар Шарон Мимер изрази оптимизъм и посочи, че концентрацията ще бъде ключова за крайния изход на мача. Звездата на тима му Йоси Бенаюн се очаква да започне двубоя с Ботев (Пловдив) при резервите и ще влезе на смяна, както го направи в предишния кръг срещу унгарския Вашаш, тогава се отличи с гол и две асистенции за общия успех със 7:3. В предни позиции за тима от Йерусалим се очаква да започне Итай Шехтер. Счита се, че защитата е по-слабото звено на Бейтар.

Ботев също ще бъде без една от звездите си. Капитанът Лъчезар Балтанов пропуска мача заради контузия. Очаква се неговото място в състава да бъде заето от 21-годишния Серкан Юсеин. Той ще партнира в халфовата линия на 19-годишното откритие Яя Меледже. Очаква се Николай Киров да направи промяна и в предни позиции, където на мястото на Тони Тасев по лявото крило ще започне Крум Стоянов.

БЕЙТАР (ЙЕРУСАЛИМ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)Резултат с изображение

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
Петах Тиква, „Ха Мошава“
Съдия: Бартош Франковски (Полша)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Бейтар (Йерусалим): Клайман, Конт, Мори, Кхила, Хайстер, Келтенс, Клаудемир, Сабо, Веред, Езра, Шехтер
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Шарон Мимер

Ботев (Пловдив): Чворович, Панов, Пл. Димов, В. Генев, Й. Минев, Меледже, Юсеин, Неделев, Бризола, Кр. Стоянов, Косоко
Контузени: Балтанов, Р. Терзиев; Наказани: няма
Треньор: Николай Киров

Баланс между двата отбора: нямат играни мачове
Баланс между български и израелски отбори: 7 мача, 3 победи за българските отбори, 4 равенства, г.р. 9:5