Вратарят Иван Чворович ще продължи да играе в Ботев (Пловдив) до лятото на 2019 година, пише „Меридиан Мач“. Вчера се състоя Управителен съвет на клуба, на който основната тема бе подновяването на договора на сърбина. Ръководството на пловдивчани взе решение да предложи контракт на Чворович за година и половина.

Официална оферта играчът ще получи днес от спортния директор на Ботев Асен Караславов. Шефът иска всичко да стане по европейски и ще покани Чворович на официален обяд в изискан ресторант в града, за да му предложи да поднови договора си с “канарчетата”. Очаква се сърбинът да не се замисли, още повече, че и неговото желание също бе да продължи да носи фланелката на Ботев. От клуба ще му предложат по-висока заплата, като при положение, че приеме, Чворович ще взима тавана на възнагражденията в отбора, който е 3000 евро на месец.

Известно е, че договорът на Чворович приключваше в края на календарната година. До вчера от Ботев не му бяха предложили подновяване, а вратарят дори обмисляше оферта от Унгария. Сега обаче тя ще бъде отклонена.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма