Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов вкара два гола на Левски на "Георги Аспарухов" и бе в основата на победата с 3:1. Бившият играч на столичани показа сърца при първото си попадение, а рпи второто се поклони и извини на феновете в сектор "Б", които го псорещнаха с транспарант "Валери, добре дошъл у дома".

"Малко мие  трудно и тежко да говоря. Има емоция, адреналин. Мисля, че излязохме и изпълнихме това, което треньора иска. Искаше да пресираме и да играем в тяхната половина. Знаехме слабите им страни, но Левски е голям отбор. Когато работим заедно, мислим заедно и следваме нашата кауза, се получават нещата. Левски си имаше своите положения. Благодаря на моите съотборници за характера и битката. За нас това е един голям успех", започна Божинов.

"За мен беше мач като мач. Да, връщам се тук, играл съм пред тази публика. За мен е удоволствие да се завърна на "Герена". Съжалявам за отбора на Левски, опитват се да правят каквото трябва, но шампион се става с победа в такива мачове.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Жестовете след първия гол бяха към Левски, но и към Биляна. Тя ми каза преди мача да покажа сърце, за да знае, че е за нея. 

Не мога да плюя там, където съм ял бял хляб. Сигурен съм, че новите хора, които ще влязат в Левски, ще направят така клубът да върви нагоре и да се върне там, където му е мястото. Пожелавам успех на Павел Колев. В Левкси трябва да има правилни хора, сериозни хора, които знаят какво правят. Аз не искам да се меся, но обичам този отбор и искам да има хора, които да превърнат Левски отново във фактор", продължи бившият нападател на "сините".

"Респект към "синя" България. Съжалявам за това, което се случи!

Тепърва предстои трудното за нас. Казах на момчетата, че направихме нещо голямо, но това трябва да продължим да го правим. Казах им: "Момчета, ако бъдем такива, ако продължим така, ще успеем. Радвайте се, празнувайте. Но от утре трябва да мислим сериозно за Септември". 

Знам за какво съм дошъл в Ботев и ще се опитам да зарадвам този град, който жадува за футбол и заслужава. Дано направим Ботев фактор тази година и да напишем една история", завърши Божинов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019