Четвърт век измина от най-великото постижение в историята на българския футбол. Точно преди 25 години националният отбор започна участието си на световното първенство в САЩ. Стартирахме зле на този ден – 0:3 от Нигерия, завършихме участието си на Мондиала също зле – 0:4 от Швеция в спора за третото място. Но всичко беше повече от прекрасно, защото малка България финишира четвърта, спечели бронзови медали и записа паметни мачове.

За първи път победихме на Световно – 4:0 срещу Гърция. За първи път ударихме Аржентина (2:0), за първи път прескочихме осминафиналите (успех над Мексико с дузпи), за първи път преодоляхме четвъртфиналите, като отсякохме главата на настоящия тогава световен шампион Германия с 2:1. За първи път участвахме на полуфинал, където френският съдия Киню ни поряза жестоко и отстъпихме на Италия с 1:2.
Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
Тъжното е, че след това тръгнахме надолу с три изключения. Участвахме на Евро 96, на Мондиал 98, а по-късно и на Евро 2004. Но оттогава досега пълна суша и мъка.

Защо сме сринати и до днес, излишно е да коментираме. Темата е дъвкана и предъвкана, а проблемът е, че няма решение...  БЛИЦ СПОРТ