Байерн приема Реал (Мадрид) в първи полуфинал от Шампионската лига. Двата отбора са се срещали повече пъти от всички други тимове в историята на КЕШ/Шампионската лига (общо 24 мача).

Само седем футболисти обаче са носили екипа и на двата състава. Трима от тях може да видим тази вечер на терена на „Алианц Арена“. Един в Реал (Мадрид) и двама в Байерн. Това са Тони Кроос, Ариен Робен и Хамес Родригес. Колумбиецът дори е собственост на „белия балет“ и играе за баварците под наем.

ПАУЛ БРАЙТНЕР
В Байерн: 1970-74 и 1978-83
В Реал (Мадрид): 1974-77
Германецът премина в Реал (Мадрид) от Байерн, след като печели световната титла през 1974 г. С баварците има пет шампионски титли, две купи на Германия и два пъти печели КЕШ. С „белия балет“ два пъти става шампион на Испания и печели един път Кралската купа.
 

ЗЕ РОБЕРТО
В Реал (Мадрид): 1997-98
В Байерн: 2002-06 и 2007-09
Бразилецът е част от състава на Реал (Мадрид), който печели Седмата през сезон 1997/98. Задържа се само година на „Сантяго Бернабеу“, но става шампион на Испания и взима Суперкупата. С Байерн по четири пъти печели титлата и Купата на Германия, а два пъти взима Купата на Лигата.

АРИЕН РОБЕН
В Реал (Мадрид): 2007-09
В Байерн: 2009-до момента
В момента играе за Байерн, където беше привлечен през 2009 година срещу 25 милиона евро след два сезона в Реал (Мадрид). С „белия балет“ спечели една титла и една Суперкупа. С баварците записа значително повече успехи: седем пъти шампион, четири пъти взе Купата на Германия и по един път Суперкупата на страната, Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

ХАМИТ АЛТЪНТОП
В Байерн: 2007-11
В Реал (Мадрид): 2011-12
Направи пет впечатляващи сезона при баварците, но страдаше с екипа на „кралския клуб“, въпреки че стана шампион. Премина на „Бернабеу“ със свободен трансфер и договор за четири години, но остана само един сезон. С Байерн два пъти спечели титлата и Купата на Германия, един път Купата на Лигата и Суперкупата и игра финал на Шампионската лига (2010 г.)

ТОНИ КРООС
В Байерн: 2007-09, 2010-14
В Реал (Мадрид): 2014-до момента
Германецът в момента е част от Реал (Мадрид), където премина от Байерн през 2014 година. Трансферната сума остана тайна, но се говори, че е между 24 и 30 милиона евро. С баварците немският национал спечели по три пъти шампионската титла и националната купа, а по един път триумфира в Купата на Лигата, Суперкупата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Като играч на Реал (Мадрид) има една титла, една Суперкупа на Испания, два пъти спечели Шампионската лига и Суперкупата на Европа, както и три пъти световното клубно първенство.

ШАБИ АЛОНСО
В Реал (Мадрид): 2009-14
В Байерн: 2014-17
След пет бляскави години в Мадрид, той премина в Байерн, където завърши кариерата си. На „Бернабеу“ стана шампион на Испания, два пъти взе Кралската купа и по един път триумфира в Суперкупата на Испания и Шампионската лига. В Мюнхен стана трикратен първенец на Бундеслигата и по един път спечели Купата на Германия и Суперкупата на страната.

ХАМЕС РОДРИГЕС
В Реал (Мардид): 2014-17
В Байерн: 2017-до момента
В момента е под наем в Байерн от Реал (Мадрид) за срок от две години и сума от 13 милиона евро. В края на този срок баварците могат да откупят правата му за 42 милиона. С „белия баллет“ един път стана шампион на Испания и по два пъти триумфира в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и на световното клубно първенство. Вече спечели и титлата в Бундеслигата с Байерн.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА