Кипърските национали показаха завидно самочуствие преди предстоящото гостуване на България в мач от Лигата на нациите.

Срещата е в събота от 21.45 часа на Националния стадион, като преди нея „лъвовете“ са лидери в групата с 6 точки, а гостите имат 3. Съдия на мача е сърбинът Сърджан Йованович.

Една от звездите в кипърския национален отбор Константинос Лаифис смята, че предстоящите две гостувания в турнира Лига на нациите срещу България и Словения са най-важните за тима в кампанията.

"Тези две предстоящи срещи са най-важните, защото ще покажат докъде сме стигнали и какво можем реално да постигнем в края. Ако вземем точки от тези двубои, ще можем да се надяваме на нещо повече, защото след това ни остават още две домакинства", коментира полузащитникът, който играе в белгийския “Стандард” (Лиеж).

Лаифис е категоричен, че пред отбора няма поставена конкретна цел в Лигата на нациите. "Не сме си поставяли определена цел. Искаме да се концентрираме върху всеки един отделен мач и в следващите години да постигнем нещо. Според мен имаме сили да спечелим мача в София, защото съперникът е от нашия ранг. Хубавото е, че в националния отбор сме като едно голямо семейство. Няма групички и всеки един иска да играе и да даде всичко от себе си", допълни той.

Националите на Кипър пристигат с група от 23 играчи в София. Селекционерът на островитяните Ран Бен Шимон ще може да разчита на всичките повикани футболисти, след като и нападателят Димитрис Христофи, който се готвеше по индивидуална програма в началото на седмицата след лечение на травма, вече е напълно готов и тренира наравно със съотборниците си.

ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ