Легендарният футболист и селекционер на националния отбор Христо Бонев е на мнение, че отсъствието на наказания Тодор Неделев ще окаже влияние върху представянето на тима срещу Словения днес. Решителният мач от Лигата на нациите е от 21:45 часа на "Васил Левски". 

"За съжаление най-добрият български полузащитник Тодор Неделев няма да играе заради наказание. Той, а и Кирил Десподов ще ни липсват много. Всичко хубаво и по-интересно в атаките на нашия отбор започва от Тошко Неделев", коментира пред "Тема спорт" Зума. 

Той се върна и към двубоя в Никозия (1:1) и шансовете ни за първото място в групата. "Малко съм раздвоен по отношение мача в Кипър. По наше време реми срещу тях щеше да е равно на две загуби. Същото важи и за периода ми като селекционер. Но имайки предвид първенствата на Кипър и България сега, а и местата където в момента играят футболистите ни в чужбина, нещата наистина са изравнени, защото кипърският футбол напредна много. Ако сравним двубоя ни с тях в София и в Никозия мога да кажа, че кипърците се представиха много по-добре у нас. Единственото, което ми харесва в играта на нашите бе голямото желание и непримиримостта да изравнят и ако могат да победят. А късметът, той ходи при майсторите. Да, имаме шанс за първото място. Словения не са някаква сила. В наши дни всичко е толкова изравнено. Но за мен тези мачове от Лигата на нациите си остават като контроли", добави Христо Бонев.

Вижте какво чака България в Лигата на нациите, ако сме първи или втори

Класиране преди последните мачове днес:
1.Норвегия - 10 точки - 5:2 (+3 г.р.)
2.България - 10 точки - 6:4 (+2 г.р.)
3.Кипър      - 5 точки - 5:7 (-2 г.р.)
4.Словения - 2 точки - 4:7 (-3 г.р.)

Мачовете на 19 ноември: 
21:45 часа:
 България - Словения БНТ 1 
21:45 часа: Кипър - Норвегия