Жребият за първи кръг в "А" група бе изтеглен преди минути в централата на БФС. По всичко личи, че стартът на сезон 2014/2015 ще предложи здраво дерби. Съдбата отреди още в началото на надпреварата един срещу друг да се изправят Литекс и ЦСКА. Двубоят ще бъде в Ловеч, а тепърва ще се изяснява точната дата и час, тъй като трябва да бъде обсъдена с телевизията, която държи правата за излъчването на мачовете. Първенството започва на 19 юли.

Мачът ще бъде своеобразно дерби между новия треньор на Литекс Красимир Балъков и наставника на ЦСКА Стойчо Младенов. Освен това по всичко личи, че двама от любимците на Сектор "Г" ще излязат срещу досегашния си тим - Омар Косоко и Джаксън Менди.

Другият оспорван сблъсък ще бъде на стадион "Георги Аспарухов", където "Левски" ще приеме Локомотив (Пловдив). Така Емил Велев, последният треньор, извел "сините" до шампионска титла, ще дебютира повторно начело на "смърфовете" на "Герена".

Шампионът Лудогорец пък ще започне защитата на титлата си срещу новака Хасково като гост. През миналия сезон тимът от Разград също стартира с гостуване на новак в елита и изненадващо загуби с 0:1 от Любимец.

Мачовете от първи кръг на "А" група за сезон 2014/2015:
Хасково - Лудогорец
Литекс - ЦСКА
"Левски" – Локомотив (Пловдив)
Берое – Черно море
"Ботев" (Пловдив) – Локомотив (София)
Славия – Марек