Българският първенец Лудогорец получи сериозно предупреждение за класата на Жалгирис. Литовският тим, който е съперник на разградчани в първия квалификационен кръг на Лига Европа, записа победа с 3:1 над шведския ИФК Гьотеборг.

Срещата беше нещо повече от контрола, а с този мач отборът от Вилнюс отбеляза своята 70-годишнина срещу респектиращ съперник. Точни за успеха бяха Еливелто, Дарвидас Шернас и новото румънско попълнение Ливиу Антал. Треньорът на тима Валдас Дамбаускас изрази задоволство от постигнатата победа.

„Зарадвахме феновете, които дойдоха на стадиона. Рядко в Литва имаме такова посещение на футболен мач. Мисля, че този мач беше по-близо като класа до среща от Шампионската лига, отколкото срещите ни от първенството. За нас тази победа е важна. Все още сме в началото на подготовката за мача с Лудогорец и искаме да видим повечето от играчите в действие. След седмица ни предстои проверка срещу БАТЕ Борисов. Едва след това ще анализираме Лудогорец пред футболистите. Имаме седмица за подготовка преди БАТЕ, а след това още една седмица преди срещата с българите“, заяви Дамбаускас.

Както e известно, Лудогорец гостува на Жалгирис на 12 юли в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Реваншът в Разград е след седмица.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа