Дербито oт аматьорската АОГ Юг - София между Урвич (Пасарел) и Железница прикова вниманието на 1 май. Гостите спечелиха с 3:2 и оглавиха класирането с две точки пред Гранит (Владая). Стотиците присъствали на "Пасарел Арена" станаха свидетели на оспорвана битка на терена и най-вече на запомнящо се пирошоу, каквото не може да се види дори на стадиони в професионалния ни футбол. 
 
В началото на второто полувреме публиката на домакините пресъздаде страхотна латино атмосфера, което принуди съдията Любомир Инджев да прекъсне играта за около 6 минути. Уникалното пирошоу беше перфектно oрганизирано от старши треньора на домакините - нашият колега Явор Белчев. Младият специалист на полувремето дори загърби наставленията към футболистите си, за да организира феновете, които запалиха множество фойерверки и димки. Имаше и заря.

Екзалтираната публика на домакините даде криле на любимците си, които в началото на мача поведоха чрез нападателя Андриан Нанков - син на бившия футболист на ЦСКА Анатоли Нанков и настоящ помощник на Стойчо Младенов в Кайсар. Впоследствие гостите от Железница стигнаха до обрата - 1:3, а Урвич намали до 2:3 след гол на Мартин Чакински с глава в 65-ата минута. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Последваха силни минути за отбора на Явор Белчев, който се настани трайно пред вратата на противника. Нанков дори отбеляза за 3:3, но попадението не беше зачетено. Намиращият се в засада нападател на домакините добута топката до мрежата на Железница, вместо да я остави да премине голлинията. Страничният съдия Антоанета Панчева беше категорична в решението си, което беше уважено от колегата й Инджев и така резултатът остана 2:3. До края не падна нов гол и гостите си тръгнаха с важните три точки. И двата отбора изразиха задоволство от атмосферата, както и от съдийската тройка начело с Инджев, на когото асистираха Панчева и Георги Иванов, които се справиха отлично в напечената среща.  

"Приятели, очакваме ви на футболната среща между Урвич 1960 (Долни Пасарел) и Железница от аматьорската А Окръжна Юг група. Регионалното дерби ще се състои на митичния стадион "Пасарел Арена" в едноименното китно селце, известно още като Малкия Париж. За звездното събитие аз и моите приятели организираме нечувана и невиждана по мащаби хореография. Ще сътворим такова пирошоу, че ще ни завидят дори в Аржентина. Ще предизвикаме 8,5 по Рихтер! На мача ще опънем и огромен транспарант, който ще покаже истинската същност на селото ни. За това събитие ще се говори и пише години наред. На стадиона ще се продават бира и кебапчета с лютеничка и питка. Български ритми ще огласят целия район. Целта е да направим грандиозен празник за селото", анонсира треньорът Явор Белчев преди мача, както и се случи всъщност.

"Голямо браво на Явор Белчев! Мачът се превърна в истински празник на Пасарел. Дано по-често ставаме свидетели на подобни запомнящи се срещи, и Урвич да побеждава, разбира се", коментираха доволните фенове в Долни Пасарел.

"Приятели, благодаря ви, че станахте част от нашия празник! Благодаря на момчетата и момичетата, които ми помогнаха да сътворя това грандиозно шоу! Благодаря на хората от всички краища на България, които посетиха "Пасарел Арена"! Беше велико! Е т'ва е кефът! Е т'ва е животът!", коментира щастливият старши треньор на Урвич Явор Белчев. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Целият ни екип пожелава на Явката тепърва да има щастливи мигове с любимия си отбор от Пасарел, както и още години наред да съчетава успешно работата в Урвич и БЛИЦ! 

Класирането - ТУК!

 

 

Мачът беше излъчен директно в You Sofia TV: