Треньор, заплашван със смърт, ще бъде помощник на Христо Стоичков в Литекс. Става въпрос за испанеца Антонио Лопес Хабас, който ще пристигне заедно с Камата в Ловеч. БЛИЦ първи ви поднесе новината, че Христо ще поеме Литекс още на 8 ноември. Легендарната “осмица” ще проведе първата тренировка на “оранжевите” на 5 или 6 януари. Асистентът му Антонио Лопес е повече от интересна личност. Той е роден на 28 май 1957 година и не прави кой знае каква кариера на футболист. След това преминава през доста отбори като треньор. Става помощник на Стоичков в Селта, а след това следва българина и в Мамелъди Съндаунс в Африка. Още по време на общата им работа футболисти разкриват, че цялата работа е поета именно от Антонио Лопес.

След напускането на Стоичков президентът на Мамелъди Патрис Мотсепе казва: “Той само се мотаеше из тренировъчната база, а неговият асистент Антонио Лопес Хабас вършеше всичко.” Футболистите също се съгласяват с мнението на шефа си и допълват, че Камата само се е възползвал от изключителния професионализъм на испанския си асистент. 

Въпреки че първоначално си тръгва заедно с Камата, Хабас се връща в южноафриканския тим и е назначен за треньор. По-късно обаче е изгонен, след като получава смъртни заплахи от най-крайните привърженици. Ултрасите го обвиняват за слабото състояние на отбора.

В Литекс заедно със Стоичков и Хабас ще работи още един треньор, който е бил заедно с тях в Мамелъди Съндаунс. Става въпрос за Мигел Гонсалес, който ще се грижи за физическата подготовка на “оранжевите”. Испанецът Хосе Рамон Родригес вече от около месец е в Ловеч и работи в клуба./БЛИЦ

Помощниците на Стоичков в Мамелъди - Мигел Гонсалес (крайният вляво) и Антонио Лопес

3.jpg

Стоичков и Антонио Лопес от престоя им в Селта

6.jpg