Националите ни имат тежко гостуване на Чехия днес от 21:45 часа в мач от квалификациите за Евро 2020. И двата тима все още нямат успех в група "A", която стартира през март. Както е известно, България спечели две точки от мачовете с Черна гора (1:1) и Косово (1:1), след които последва раздялата с Петър Хубчев. Героят от САЩ`94 премина в Левски, а на горещия стол в държавния тим седна друга легенда - Красимир Балъков. Досегашният треньор на Етър обеща изненади за двубоя в Прага днес. Всъщност Бала започна с изненадите още при обявяването на състава. Селекционерът включи няколко интересни имена в състава, който коренно се различава от този на предшественика му. 

За предстоящите мачове с Чехия и Косово Балъков реши да повика ветерана Георги Илиев (37-годишен), нападателя на Дунав Исмаил Иса, младоците Станислав Иванов и Кристиан Димитров, както и трима от досегашния си отбор Етър - Христо Иванов, Крум Стоянов и Георги Сърмов. Последният дори е възможно да бъде титуляр в Прага. Балъков до последно ще умува дали да заложи на Иса или на Кирил Десподов на върха на атаката. Логично е обаче да се довери на футболиста на италианския Каляри, който да бъде подпомаган в предни позиции от Ивелин Попов, големия талант от Черно море Мартин Минчев и звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Определено тази вечер ще видим драстично променен национален отбор на България, който преследва победа номер 50 в европейски квалификации. 
Домакините от Чехия пък преследват успеха днес след шамара от Англия - тежката загуба с 0:5. Капитанът Иржи Павленка няма да играе срещу България заради контузия в гърба. Новината за травмата на вратаря на Вердер беше съобщена от селекционера на Чехия Ярослав Шилхави.

От състава на домакините отпаднаха още двама - офанзивните полузащитници Владимир Дарида и Борджек Дочкал.

Всички българи се надяваме поне на точка и дано кошмарът в Прага от 2001 година не се повтори, когато ядохме голям бой - 0:6.

Вероятни състави: 

ЧЕХИЯ: Вацлик, Кадержабек, Сухи, Челустка, Новак, Сучек, Павелка, Янкто, Масопуст, Крейчи, Шик

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Страхил Попов, Васил Божиков, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Сърмов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Мартин Минчев, Кирил Десподов, Ивелин Попов

Прага, стадион "Дженерали Арена" 
Съдия: Томаш Богнар (Унгария)

Нашата квалификационна група за Евро 2020