Юношите старша възраст на ЦСКА победиха Славия с 3:1 във втората си контрола по време на лятната подготовка. Успехът е първи в приятелските мачове преди старта на сезона за "армейците", които преди седмица завършиха наравно 2:2 със Септември (София), пише официалният сайт на "червените"

Резултатът на един от помощните терени на стадион "Славия" беше открит в 10-ата минута, когато Николай Янков изведе със страхотен пас Митко Митков отляво, той центрира и намери Иван Митрев, който се разписа с глава. Отново Митрев вкара и за 2:0 в последната минута на първата част.

През второто полувреме старши треньорът на ЦСКА U19 Ивайло Станев даде шанс за изява на всички футболисти в състава. ЦСКА продължи да създава добри положения пред вратата на Славия, а и в защита "армейците" се представяха на ниво. В 72-ата минута на двубоя Радослав Илиев направи резултата класически, след като успя да прехвърли вратаря на домакините. Славия върна един гол в последните секунди на срещата.

В понеделник (24 юли) "армейците" заминават на лагер в Банско, където ще останат до 3 август. Там те ще изиграят 3 контроли:

27 юли - ЦСКА - Берое
30 юли - ЦСКА - Локомотив (Горна Оряховица)
2 август - Пирин (Благоевград)

На 5 август ЦСКА ще изиграе последната си проверка преди старта на сезона срещу мъжкия състав на Спартак (Плевен). Шампионатът в Елитната юношеска група до 19 години започва на 11 август.