Етър загуби драматично гостуването си на Славия в поредния кръг от Елитната група до 17 години. Възпитаниците на треньора Марин Стефанов отстъпиха с 3:4, като на два пъти повеждаха в резултата, но „белите” стигнаха до обрат.

„Виолетовите” започнаха добре и след удар в гредата на Кольо Станев създадоха нова голова възможност в 20-ата минута, когато откриха резултата. Отново Станев бе изведен на стрелкова позиция от Николай Лазаров и преодоля вратаря на домакините за 0:1. Само след пет минути домакините успяха да изравнят с удар от дъгата пред наказателното поле, а до почивката положения имаше и пред двете врати, но нови голове не паднаха.

Крайно интересно започна втората част, като само за четвърт час паднаха пет гола. В 42-ата минута след далечен удар Славия поведе с 2:1, но веднага след това за събаряне на Алекс Паунчев в наказателното поле последва дузпа за Етър. Николай Лазаров с точен удар изравни за 2:2, а малко след подновяването на играта Бранислав Ботев отне топката, напредна и би точно – 2:3.

Домакините веднага се съвзеха и изравниха отново резултата, а след грешка в етърската защита в 57-ата минута резултатът бе обърнат на 4:3. „Виолетовите” останаха в намален състав, след като реферът показа втори жълт и съответно червен картон на Кольо Станев. Въпреки това обаче етърци не се предадоха и можеха да стигнат до точката. Две минути преди края на Бранислав Ботев излезе на чиста позиция и прехвърли вратаря на домакините, но  топката мина до рамката на вратата.