Юноша на Манчестър Сити трябва да започне подготовка с Локомотив (Пловдив) от днес, пише "Тема Спорт". Това е 23-годишният камерунец с португалски паспорт Вато Куате. Той играе като дефанзивен полузащитник, а в академията на Сити е бил през периода 2012-2014. Куате обаче не успява да пробие до мъжкия отбор. 

185-сантиметровият халф ще изкара пробен период, преди старши треньорът Бруно Акрапович да реши дали ще го задържи. Куате трябва да вземе участие в днешната учебна, двустранна игра с юношите старша възраст на черно-белите. Тя е планирана за 14:00 часа на "Лаута".

Камерунецът с португалски паспорт идва като свободен агент. За последно е бил част от италианския Бишелие от Серия “С”. През пролетта на 2018-а записа 18 мача и 1 гол за финландския РоПС Рованиеми. Преди това е носил екипите още на израелския Апоел Петах Тиква, шотландския Дънди Юнайтед, гръцките Трикала и Астерас Триполис.

Професионалната му кариера започва в турския Акхисарспор през 2014 година, като избира този клуб пред английския Барнзли. В юношеските години преминава още през школите на Лейрия (Португалия) и Белинзона (Швейцария).