Юношата на Локомотив (София) Радостин Нгуен е пребил и пратил в кома 18-годишния Илия Стоянов от Бургас. След това каращият проби в Созопол 21-годишен футболист е избягал от полицията, но няколко часа по-късно се е върнал и се е предал сам, съобщава "Флагман".

Радостин се развихрил в бургаска чалготека по време на проби във втородивизионния клуб от региона. Според близките на Илия той без причина го нападнал и започнал да налага. Ударите са били толкова жестоки, че Илия е получил множество травми по лицето, фрактура на челюстта и лицето, загубил е много кръв и е в медикаментозна кома.

Пред разследващите 21-годишният играч се държал неадекватно.

"Не знам за какво го направих", повтарял непрестанно Радостин Нгуен. Той обяснил, че бил с компания в емблематична бургаска дискотека. Момчета от съседна маса обаче го изнервили и той излязъл бесен навън, след това насочил агресията си към първия срещнат.

В случая това бил 18-годишният Илия, ученик от ТОХ-а, който тъкмо си тръгвал. След около минута бой гардовете на заведението се насочили към Радостин, който ги видял и избягал.

Втова време е извикана линейка, а пострадалият Илия е откаран в УМБАЛ Бургас, където му е извършена спешна операция.

Няколко часа по-късно Радостин Нгуен сам се предава в Първо РУП. Това е една от причините да бъдат прекратени пробите му във втородивизионния Созопол, където Нгуен тренира една седмица, взема участие в контролен мач и се разписва.

По случая е образувано досъдебно производство.