Атакуващият халф на Берое Борислав Цонев е попаднал в полезрението на селекционера на националния отбор Петър Хубчев за старта на новия турнир на УЕФА Лига на нациите, пише "Тема спорт". България започва надпреварата с гостуване на Словения на 6 септември и домакинство на Норвегия три дни по-късно. В групата ни е още и Кипър. Очаква се Цонев да бъде сред избраниците на Хубчев за двата двубоя. През пролетта той направи няколко силни мача за заралии, с които е привлякъл вниманието на специалиста. Още двама пък се очаква да са играчите на Берое в държавния тим за двубоите със Словения и Норвегия. В списъка на селекционера са още Иван Минчев и Мартин Райнов.

През април Цонев преподписа предсрочно нов договор с клуба. Полузащитникът се присъедини към отбора през лятото на 2016 г. Борислав, който има брат близнак Радослав, е юноша на Пирин Благоевград, но през 2009 г. преминава в школата на Левски. За сините той записва участие в 42 срещи на представителния отбор, в които има 5 гола. Но след 7 години на „Герена" се оказва ненужен.

С Цонев е свързана и една промяна по състава на Берое за старта на шампионата. В първия кръг заралии гостуват на Славия. Наказан е вътрешният халф и капитан на тима Мартин Райнов. Очаква се Борислав, който играеше зад нападателя, да бъде върнат в средата на терена до новото попълнение Александър Цветков. Както е известно, Карлос Охене бе продаден в Саудитска Арабия. Зад тарана Мартин Камбуров пък ще започне доскорошният играч на Славия Иван Минчев. По крилата ще са Бригидо и Меска.