Двукратният шампион на България и носител на купата с Лудогорец Иван Стоянов ще остане в Етър. Договорът на 35-годишния футболист с "болярите" беше до края на първенството. След преговори двете страни са удължили контракта за още един сезон, пише "Тема Спорт". 

Новият старши треньор на "виолетовите" Станислав Генчев искал Стоянов да остане заради богатия си опит. През изминалия сезон той бе главно със статут на резерва, както ще е и сега, но често влизаше като смяна.

"Виолетовите" се събират за първа тренировка на 11 юни (вторник). Заниманието идва само ден след евроквалификацията България – Косово. Както е известно, досегашният главен мениджър на Етър Красимир Балъков пое "трикольорите" и за мачовете с Чехия (7 юни) и Косово (10 юни) взе двама от щаба си – Станислав Генчев и треньора на вратарите Калоян Чакъров. Именно Генчев ще наследи Бала начело на Етър. 

Чакъров също остава на „Ивайло“, като ще помага на националите по време на лагерите. Болярите няма да търсят друг треньор на вратарите. Станислав Генчев бе начело на отбора през есента на 2017-а, преди Балъков да се завърне в Търново.