Локомотив (Пловдив) се класира за финала в турнира за Купата на България, след 0:0 тази вечер като гост на Септември в София и победа за "смърфовете" с 4:0 в първата среща.

Двубоят на "Васил Левски" започна вихрено и само за 6 минути двата тима изпуснаха три страхотни възможности. Септември можеше да вкара в 6-ата и 12-ата, но Владимир Николов сам срещу вратаря и Илия Димитров, който не успя да уцели топката, оставен сам на метри от вратата, пропуснаха. Локомотив пък отвърна с мощен шут от дистанция на Анте Аралица, преминал на сантиметри покрай напречната греда. След първия бурен четвърт час оборотите понамаляха и Локомотив постепенно поизравни играта, но без да натиска особено съперника.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Втората част започна с опасен ударс глава на Буна по посока вратата на Септември, но Галев се справи. Между 67-ата и 71-ата минута Аралица и Русев се отчетоха със силни удари към двете врати, но топката не влезе във вратата. Локомотив понатисна в края, но Димитър Илиев не успя да преодолее Галев с параболичен удар десет минути преди края. Същото стори и Кристофър Масамба пет минути по-късно, но Луков отрази шута му. И в последните минути обстрелът към двамата вратари не спря, но гол не падна.

Съперникът на Локомотив (Пловдив) във финала за Купата на България ще стане ясен утре след двубоя ЦСКА - Ботев (Пловдив) (19:00 часа), като "канарчетата" победиха с 3:2 у дома в първата среща.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019