Българският треньор на китайския Шъдзяджуан Ясен Петров заяви, че може да каже само едно голямо евала за работата на Петър Хубчев и екипа му начело на националния отбор на България. 

„Ние заминаваме с мисия да направим нещо значимо. Заминаваме с огромната амбиция да постигнем отново забележителни резултати. Ще ни бъде много по-трудно, отколкото преди, защото нивото на китайския футбол се вдигна. Това ще бъде изключително предизвикателство за нас. Аз лично нямам търпение“, коментира Петров в интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

„Трябва да си много гъвкав, защото правилата всяка година се сменят. Националният селекционер Петър Хубчев направи страхотна работа. Ние трябва да бъдем повече позитивни и от малкото да извличаме максимума“, добави специалистът.

„Не трябва да подценяваме българския футбол. У нас много трудно се работи. За мен това, което постигна Славия е огромен успех. Дава се път на българските футболисти. В националния отбор играят българите и те трябва да бъдат изградени. Ако се взимат чужденци, те трябва да бъдат изключително качествени. Мен не ме е страх да налагам млади футболисти. Футболът като спорт страшно много го обичам. Когато работя, страшно много обичам това, което правя. Няма как един ден да се прибера в България и да не искам да работя като треньор“, продължи Петров.

„Левски ме е изградил като треньор. Никой не ме е потърсил от Левски да сменя Делио Роси през миналото лято. Аз бях свободен в този момент, но никой не е осъществил контакт с мен. Пожелавам успех на Славиша Стоянович. Имам мнение и за мен не беше времето да сменя Люпко Петрович начело на Левски. Моят път беше различен. Свалям шапка на Люпко Петрович“, каза Пловдивския Джанини.

„Държа на лоялност и на коректност. Много пъти съм бил лъган. Смятам, че има добри български треньори, които да се нагърбят със същото напрежение и да свършат същата работа, като чуждестранните треньори. Всеки ден собственикът решава каква музика му се слуша“, коментира още Петров.

„Хората, които работят в момента в националния отбор само едно голямо евала, защото съумяха да направят един колектив и се вижда, че момчетата дават максимума, на който са способни. Взехме повече от това, което някой е очаквал. Аз съм оптимист и съм убеден, че може би ще се класираме за Европейското първенство. Трябва да се подкрепяме и да бъдем малко по-позитивни“, каза още Ясен Петров.