Витоша (Бистрица) разби Монтана с 3:0 на стадион „Славия” в Овча купел и запази мястото си в Първа лига, спасявайки се оът изпадане за трета поредна година. Григор Долапчиев (52) и влезлият като резерва Емил Гъргоров (90, 90+4) вкараха головете за убедителния успех, с който "тигрите" си гарантираха оставането в елита.

Тимът от Бистрица започна без Емил Гъргоров, който се появи в игра след почивката, но въпреки това започна по-активно и владееше повече топката. Едва след 15 минути дойде първият удар към една от двете врати. Ивайло Лазаров шутира силно към вратата на Монтана, но топката попадна в тялото на Айтов и излезе в корнер. 

Най-любопитната ситуация през първата част се случи в 38-ата минута, когато след разиграване при корнер топката попадна във Венци Бонев отдясно, който центрира, а Димитър Илиев и Владимир Айтов предотвратиха опасността пред вратата на Ивайло Василев, изчиствайки топката на голлинията.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката усилията на Витоша дадоха резултат и в 52-ата минута поведе след шут на Григор Долапчиев, който с акробатично изпълнение вкара много красив гол. Това бе и първият точен удар за тима на Росен Кирилов, който в крайна сметка се превърна в гол.

Монтана имаше страхотен шанс да изравни в 75-ата минута, но ударът на Сергей Георгиев прати топката в ръцете на Християн Василев. В 83-ата минута появилият се в игра Гъргоров нацели страничната греда след добро подаване в наказателното поле от Стефан Христов. Пет минути след това Гъргоров пропусна сам срещу вратаря, а в последната 90-а минута все пак се разписа след грешка на вратаря Ивайло Василев за 2:0.

В последните секунди от добавеното време Гъргоров вкара и втори гол, за да оформи крайния резултат и да подпечата оставането на Витоша в елита.