Зоналният съвет на БФС-София проведе семинар със съдиите от Трета лига ЮЗГ и делегатите, обслужващи първенствата на Зона София. Гост на семинара бе главният инструктор към СК на БФС – Радан Мирянов. Той запозна съдиите с новостите в правилата на играта.

Председателят на ЗС-София Валентин Чакъров откри семинара на делегатите, благодари за тяхното представяне през изминалото първенство и им пожела успешен нов сезон. Николай Младенов (секретар на ЗС) и Стоян Алексиев (секретар на СК към ЗС-София), запознаха делегатите с предстоящото въвеждане на електронно първенство във всички първенства от детско юношеския футбол и Четвърта лига.

Председателят на Съдийската комисия – Костадин Стоичков откри семинара на съдиите от Трета лига ЮЗГ, като благодари за доброто представяне на съдиите през изминалото първенство и акцентира, че това не е достатъчно и като водеща колегия, реферите трябва да работят и подобряват своята квалификация, да надграждат постигнатото. Обърна се внимание на феърплея и на инициативата на БФС в тази посока. Зоналният инструктор Николай Йорданов изнесе лекция на тема „Контрол на мача и личност на съдията“, пише сайтът zs-sofia.com.