Дерби на върха, което може да предреши изхода на родното първенство, ще се състои днес на стадион "Българска армия" в София. ЦСКА приема шампиона Лудогорец, а срещата започва в 17:30 часа. Главен рефер ще бъде Николай Йорданов.

"Червените" са задължени да спечелят, ако искат да оставят жива интригата за титлата. Тимът на Нестор Ел Маестро е на второ място в класирането с 38 точки, докато разградчани са лидери с 44. ЦСКА ще намали разликата само на 3 точки от върха и ще ожесточи борбата за титлата, ако запише успех. Пир победа на Лудогорец обаче нещата ще изглеждат предрешени. Отборът на Тони Здравков ще дръпне с 9 точки пред ЦСКА и Левски и едва ли до края на сезона ще позволи тази голяма разлика да бъде стопена изцяло.

"Зелените" от Разград са в невероятна форма и са в серия от 11 поредни победи в Първа лига. За последно те загубиха точки прз август, когато завършиха наравно 0:0 със Славия в София. ЦСКА пък записа три поредни победи, но в предишния кръг отстъпи с 0:1 пред "белите" от Овча купел.

На стадион "Българска армия" днес най-добрата защита в първенството, тази на ЦСКА (6 допуснати гола), ще се изправи срещу най-доброто нападение. Лудогорец има отбелязани цели 37 гола.

Разградчани спечелиха първата среща за сезона между двата тима в Разград - 1:0 с гол на Вандерсон.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Двубоите между ЦСКА и Лудогорец винаги са изпълнени с огромен заряд, а скандалите, твърдите влизания и нервите по терена са неизменна част от тези срещи. Разградчани имат огромно предимство в преките сблъсъки в първенството с 5 победи и само 1 загуба, като 3 двубоя са завършили наравно.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро няма проблеми с окомплектоване на състава. Кирил Десподов, който бе под въпрос, най-вероятно ще започне от първата минута, тъй като е възстановен. Пред Черниаускас се очаква да действат Манолев, Чорбаджийски, Бодурав и Жеферсон. Малинов и Пинто ще бъдат дефанзивните полузащитници, а Десподов и Жоржиньо ще започнат на двете крила, а зад нападателя Мауридес ще действа Едвин Джеси.

Антони Здравков направи някои ротации в състава си в последните две срещи, но днес ще заложи на всичко най-добро, с което разполага. Ренан ще бъде под рамката, а Сисиньо, Моци, Недялков и Натанаел ще са карето в отбрана. Кампаняро и Дяков ще действат като опорни халфове зад Марселиньо, който е в ролята на плеймейкър. Лукоки и Вандерсон са по двете крила, а на върха на атаката ще бъде Кешерю.

ЦСКА - Лудогорец
17:30 часа, ст. "Българска армия"
Съдия:
Николай Йорданов
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави:
ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Жеферсон, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Едвин Джеси, Кирил Десподов, Жоржиньо, Мауридес

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Козмин Моци, Антон Недялков, Натанел, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Марселиньо, Джоди Лукоки, Вандерсон, Клаудиу Кешерю

Баланс: 21 мача, 1 победа за ЦСКА, 7 равенства, 13 победи за Лудогорец, г.р. 30:10 за Лудогорец

ЦСКА като домакин: 10 мача, 6 равенства, 4 победи за Лудогорец, г.р. 10:4 за Лудогорец


ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019