Тази вечер от 20:00 часа ще се изиграе двубоя на кръга от Първа лига между Лудогорец и Левски. Срещата в Разград ще бъде ръководена от Георги Кабаков и ще бъде следена на живо в БЛИЦ СПОРТ. 

Преди срещата "сините" са лидер в класирането с 28 точки, докато шампионите са на втора позиция с 26. Зад гърба на двата тима дебне ЦСКА с 25 точки.

За пръв път от доста време Лудогорец не изглежда толкова стабилен, а интригата на върха стои жива. Левски пък най-после успя да покаже добро лице и откакто начело е Славиша Стоянович "сините" имат 9 победи в 10 мача, като успяха да спечелят и срещу ЦСКА. Настроението на "Георги Аспарухов" е приповдигнато заради първата позиция и добрите игри. В същото време в Разград има спад, а вече стана ясно, че двубоят е последен за бразилския специалист Пауло Аутори. Той напуска клуба веднага след края на мача на "Лудогорец Арена".

Домакините не показаха най-доброто си лице до момента в кампанията, а и в евротурнирите нещата не вървят. На всичко отгоре в четвъртък идва много важно гостуване на АЕК Ларнака в Лига Европа. Аутори ще опита да вдигне тима за мача със "сините" и да си тръгне подобаващо от Разград. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Лудогорец няма загуба в последните си 7 шампионатни срещи с Левски – 4 победи и 3 ремита, и ще опита да продължи тази традиция. В тима няма и кадрови проблеми, като се изключат трайно отсъстващите Владо Стоянов и Абел Анисе. На вратата ще застане Ренан, пред него ще действат Сисиньо, Моци, Недялков и Натанаел. В средата ще си партнират Дяков и Кампаньро, а Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър. По крилата ще са Лукоки и Вандерсон, а на върха на атаката ще действа Клаудиу Кешерю.

Славиша Стоянович беше затрупан с проблеми в седмицата преди мача. Все пак "сините" успяха да вдигнат Давид Яблонски за мача, но положението на Паулиньо не е добро и едва ли бразилецът ще може да започне мача. На вратата ще застане Полачек, а пред него ще се нареди карето Горанов, Ейолфсон, Яблонски и Цветкович. Дефанзивни халфове ще бъдат Тиам и Белмонт, а Мариани ще вързва играта. Френската звезда Габриел Обертан ще заеме позиция на левия фланг, а отдясно ще атакува Кабрал. На върха на "синята" атака ще видим Станислав Костов, който има осем гола от старта на сезона.

Дали най-после ясно ще бъде застрашена хегемонията на Лудогорец и Левски ще покаже наистина основателни амбиции за титлата или пак ще бъдем свидетели на рейд към трофея на разградчани? Предстои да разберем тази вечер. 
 


Лудогорец - Левски
20:00 часа, "Лудогорец Арена"
Пряко по Диема Спорт
Съдия:
Георги Кабаков


Вероятни състави:
ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Козмин Моци, Антон Недялков, Натанаел, Светослав Дяков, Густаво Кампаньро, Марселиньо, Джоди Лукоки, Вандерсон, Клаудиу Кешерю

ЛЕВСКИ: Мартин Полачек, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Иван Горанов, Хали Тиам, Антони Белмонт, Давиде Мариани, Габриел Обертан, Жерсон Кабрал, Станислав Костов

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019