Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведе среща със селекционера на националния отбор по плажен футбол Симеон Христов, на която му бе официално връчена купата, която българският отбор спечели с отличното си представяне на ЕВРОлигата по плажен футбол. Националите записаха три изразителни победи над своите съперници, с което, освен че заеха първото място в своята група, си осигуриха и участие във финалната фаза на ЕВРОлигата през септември в Сардиния, Италия. Спечеленото отличие е първо в историята на плажния футбол в България.

Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази своето задоволство от забележителния прогрес, който атрактивния спорт бележи в България и оцени високо трофея, който ще бъде изложен в музея на футбола в Национална футболна база „Бояна“.

На срещата между Борислав Михайлов, президента на АФЛ Румен Вълков и Симеон Христов, който пристигна в София за четвъртия и петия кръг от държавното първенство по плажен футбол, бяха обсъдени възможностите за развитие на плажния футбол в страната и съвместните усилия в тази насока. Борислав Михайлов пожела успех на отбора във финалите на ЕВРОлигата и заяви своята надежда за нови постижения.

Мачовете от четвъртия и петия кръг от държавното първенство по плажен футбол ще се проведат на „Спортна София“ на 21 и 22 юли.

ПРОГРАМА ЗА 4 И 5 КРЪГ

21.07.2018 г. (събота)

9.30 ч. Екомет Вила Марк - СА МВР – отложена среща от 1-ви кръг

16.45 ч. Екомет Вила Марк - ФК Русе

18.00 ч. ФК Свети Никола - УВСК Н.Й.ВАПЦАРОВ

19.15 ч. ФК Локомотив Бургас - МФК Спартак

22.07.2018 г. (неделя)

9.45 ч. ФК Локомотив Бургас - УВСК Н.Й.ВАПЦАРОВ

11.00 ч. ФК Свети Никола - МФК Спартак

12.15 ч. СА МВР - ФК Русе