Някои хора на 50 години не са постигнали нищо. Други са оставили някаква следа след себе си. Трети са успели, но не напълно. Кирил Домусчиев е от тези, които спокойно днес могат да изпият едно питие и да кажат: „Аз успях повече от всичко!”.

И е така. И то не на един, а на няколко фронта той е на върха. Въпреки че там е ветровито и въпреки че от подножието „доброжелателите” му не спират да вият и да шушукат срещу него. Няма как обаче в България да си успял и всички да ти ръкопляскат. Напротив – колкото си по-известен и по-можещ човек, толкова повече ще са неприятелите ти. Защото си много напред с материала.

Домусчиев е такъв. За него без никакви пристрастия можем да кажем, че е най-успешният футболен бос в България за всички времена. Всъщност, това говорят фактите, а не хората. Когато се захвана с Лудогорец, отборът беше последна дупка на кавала – малък и дребен, едва дишащ. Мнозина се съмняваха, че проектът му се успее. Други му се смееха и предричаха бърз провал. Кирил не им отговори с думи. Беше безсмислено. Стори го с ума си и с действията си. Както и с парите си, разбира се. Има една поговорка, която гласи: „Направиха от мухата слон”. За Домусчиев и Лудогорец можем да я перифразираме така: „Направи от джуджето исполин”.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Няма смисъл да припомняме защо – седем поредни титли, пълен хегемон в България и отлично представяне в Европа (два пъти в групите на Шампионската лига, първа наша победа там, три пъти и в групите на Лига Европа). Маса силни европейски отбори преклониха глава пред мощта на „орлите”. Зад всичко това стои човекът, който днес става на 50 години.

Той е роден в София, завършил е средното си образование в Девета френска гимназия в испанска паралелка. След завършване на висшето си образование придобива магистърска степен по „Индустриален мениджмънт и маркетинг” към Техническия университет в столицата. Впоследствие се захваща с бизнеса и отличният му нюх го превръща в силна фигура на икономическия и финансов терен. Превръща го във властелинът на победите. БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ желае на Кирил Домусчиев здраве, семеен уют и много победи на всички фронтове!